Elicera Therapeutics forskningschef, professor Magnus Essand, skall hålla en presentation på SWECARNETs Utbildningsdag 2022

2022-02-24

Göteborg den 24 februari 2022 – Elicera Therapeutics, ett cell- och genterapibolag i klinisk fas som utvecklar nästa generations immunonkologiska behandlingar med fokus på förstärkta CAR T-celler och onkolytiska virus, meddelade idag att bolagets forskningschef och medgrundare, professor Magnus Essand, skall hålla en presentation på SWECARNETs Utbildningsdag den 27 april, 2022.

SWECARNET, Sveriges nätverk för klinisk användning av CAR T-celler, kommer hålla en utbildningsdag den 27 april, 2022, där bolagets forskningschef och medgrundare, professor Magnus Essand kommer hålla en presentation under temat: Vad kommer i forskningen i framöver?

Mer information och programmet kan finnas här: https://atmpsweden.se/events/swecarnet-utbildningsdag-2022/

Registrering till eventet kan göras här: https://www.eventbrite.com/e/swecarnet-utbildningsdag-biljetter-265001345157

Om SWECARNET
SWECARNET är ett öppet mötes- och utbildningsnätverk för akademiska partners, hälso- och sjukvården, industrin och andra aktörer som jobbar med de utmaningar som finns kring implementeringen av CAR T cellsterapi i Sverige. Målsättningen är att öka samarbetet över gränserna mellan de olika inblandade partners i den här komplicerade processen så att vi kan erbjuda dessa livräddande terapier och att öka patientsäkerheten genom interdisciplinärt samarbete.

Nätverkets partners: Uppsala Universitet, Skånes Universitetssjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Karolinska Institutet, Karolinska Universitetssjukhuset, Novartis Sverige AB, Celgene AB/BMS, Gilead Science Sweden AB, Jansen-Cilag AB och Läkemedelsindustriföreningen

För ytterligare information kontakta:

Jamal El-Mosleh, VD, Elicera Therapeutics AB (publ)

Telefon: +46 (0) 703 31 90 51
jamal.elmosleh@elicera.com

Om Elicera Therapeutics AB

Elicera Therapeutics AB är ett cell- och genterapibolag i klinisk fas som utvecklar nästa generations immunonkologiska behandlingar baserat på förstärkta onkolytiska virus och CAR T-celler. Bolaget har fyra läkemedelskandidater i utveckling, två CAR T-celler och två onkolytiska virus, som baseras på forskning genomförd av professor Magnus Essands forskargrupp vid Uppsala universitet. Därtill har Elicera en färdigutvecklad teknologiplattform, iTANK, som kan användas för att optimera effekten av samtliga CAR T-celler under utveckling och aktivera mördar-T-celler mot cancer. Eliceras aktie (ELIC) är noterad på Nasdaq First North Growth Market. Certifierad rådgivare är G&W Fondkommission, e-post: ca@gwkapital.se, tel.: 08‑503 000 50.

För mer information, vänligen besök www.elicera.se

Ladda ner bilaga (pdf)
< Tillbaka till pressmeddelanden